Dynamische verlichting

Verlichting beïnvloedt onze omgeving. Dynamische verlichting gaat nog een stap verder. Door gedurende de dag subtiele aanpassingen in kleurtemperatuur van onze verlichting aan te brengen stimuleren we hiermee onze eigen biologische klok. Daardoor creëren we het natuurlijke ritme van dag en nacht, zodat we ons zelf meer op ons gemak voelen en daardoor betere prestaties leveren.

Het werkt doordat gedurende de dag de kleurtemperatuur en de intensiteit van het licht automatisch wordt aangepast naar het tijdstip van dat moment. Dit gebeurt doordat er twee verschillende LED’s in de armaturen zitten: een warme LED en een koele LED. Deze worden dan met elkaar gemengd.

Dynamische verlichting kan goed worden toegepast in kantoren. Hierdoor zijn de omstandigheden van de verlichting de hele dag ideaal om in te werken.

Bij verzorgingshuizen kan u met dynamische verlichting veel bereiken. Denk hierbij dat je het slaaphormoon kan sturen door het licht aan te passen, zodat de ouderen overdag fitter zijn en ‘s nachts beter kunnen slapen.

Door het gebruik van dynamische verlichting wordt ook de gezondheid van de patiënten verbeterd. Een deel van het gezondheids budget kan worden toegepast aan de juiste verlichting.

Bij veel armaturen is dynamische verlichting een optie. Voor meer informatie neem contact met ons op.