Ziekenhuisverlichting

Goede verlichting heeft invloed op hoe we ons voelen en presteren. Om die reden is de juiste ziekenhuisverlichting in de zorg misschien wel belangrijker dan op welke andere plek dan ook. Een prettige omgeving wordt ook gerealiseerd met verlichting, zowel voor personeel als voor patiënten.

Over het effect van ziekenhuisverlichting

Licht bepaald wat we zien en hoe we ons daarbij voelen. Verlichting maakt een verschil op ons concentratie- en prestatievermogen. Zeker in zorginstellingen is het voor zorgprofessionals van belang dat zij hun werk goed en gefocust kunnen doen. De juiste verlichting helpt bovendien om de juiste diagnose te stellen en passende zorg voor te schrijven.

Ook voor patiënten en cliënten is de juiste ziekenhuisverlichting om meerdere redenen van groot belang. Zo zorgt het juiste licht er o.a. voor dat ze zich comfortabel en op hun gemak voelen. Daarbij is kleurtemperatuur een belangrijk aspect in de zorg. Koelere kleurtemperatuur ervaren we namelijk als daglicht, daar reageren we niet alleen beter op, maar herstellen we ook sneller door. Ouderen zien over het algemeen slechter, waardoor er meer licht nodig is in o.a. gangpaden, zodat ze zich goed zelfstandig voort kunnen bewegen.

In elke zorgsector wordt  gekeken naar de wensen van de gebruikers. Zo is een tandartspraktijk of verzorgingstehuis niet met elkaar te vergelijken qua lichtkleur en hoeveelheid licht.

Bij POP Light hebben we ervaring in het verzorgen van verlichting in verschillende zorgsectoren, als ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, apotheken, fysiotherapieën en tandartsen. Bekijk hier het project Bergman Clinics. 

POP Light is dé specialist op het gebied van ziekenhuisverlichting

Bij POP Light maken we lichtplannen en adviseren we LED-armaturen die tot zijn recht komen voor de eindgebruiker. Daarbij houden we rekening met technische kwaliteiten, normen en eisen van de verlichting. Bij POP Light hebben we een merk onafhankelijke collectie en is maatwerk voor elk budget mogelijk. In overleg met de klant maken we een moodboard, armaturenboek en lichtberekening. Daarnaast zijn sample armaturen mogelijk.

Naast decoratieve en algemene verlichting denken wij ook mee met het sensorenplan en noodarmaturenplan.

Het eindontwerp is gereed als alle partijen tevreden zijn, inclusief montageplan en stekkerbare armaturen. Naar wens maken we een proefopstelling en energierapport.

Bij levering worden armaturen gecodeerd aan de hand van het montageplan en naar wens in delen aangeleverd. De snoerenbox leveren we mee voor een vlotte installatie. Bij oplevering lopen we alles door tot het naar wens is. Wij denken dus ook mee in oplossingen na het leveren.

Wij denken graag mee in het welzijn van de patiënt en de zorgprofessionals.  

Het selecteren van ziekenhuisverlichting is maatwerk. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek begeleiden wij je graag naar de beste oplossing. 

Een greep uit onze eerdere verlichtingsprojecten

Zij gingen u voor

Plan een vrijblijvend adviesgesprek in

×

Hallo!

Klik op de naam van de collega om een Whatsapp bericht te versturen.

× Stuur een app