Winkelverlichting

Het effect van goede winkelverlichting

Als ondernemer wil je het maximale uit je winkel halen, door dagelijks zo veel mogelijk producten te verkopen. Dat doe je door te kiezen voor sfeervolle aankleding en strategische plaatsing van de producten. Ook winkelverlichting en etalageverlichting heeft een grote bijdrage op de aantrekkelijkheid van de winkel en het product. Door hier bewust de aandacht op te leggen, wordt de beleving, sfeer en het grootste doel: de verkoop bevorderd.

De etalage is het visitekaartje, zelfs wanneer de winkel gesloten is. Men is geneigd langer te blijven kijken als de producten prettig en interessant zijn uitgelicht. Door de inzet van de juiste winkelverlichting zorg je ervoor dat jouw winkel in het oog van de klant springt.

Om de producten zo aantrekkelijk mogelijk te maken, is het van belang om kleuren zo natuurlijk mogelijk weer te geven. Voor het zo optimaal verlichten van de producten is er flexibele LED-winkelverlichting nodig met een hoge kleurweergave, met voorkeur tussen de 90-99Ra. Daarnaast is het investeren in winkelverlichting wat de producten aantrekkelijker en smakelijker maken direct terug te zien in de verkoop van de voedingswaren. Zo is er winkelverlichting specifiek voor brood, vlees, vis, kaas of groenten.

Voor kledingwinkels is het van belang dat de kleuren en patronen van kleding er rijkelijk uitzien. Je wilt niet dat witte kleding gelig of zelf blauwig oogt. Door te kiezen voor Premium White krijg je twee technieken in één. Waardoor kleur er uit ziet zoals het echt is; wit echt wit oogt. Al deze aspecten worden vastgesteld in een doordacht lichtplan.

Ons advies voor winkelverlichting

Kantelbare LED-downlighters en LED-railspots zijn het meest geschikt als winkelverlichting. Door te kiezen voor railspots ben je erg flexibel met de inrichting van de winkel. De juiste producten worden altijd aangelicht met de gewenste lichtbundel en lichtkleur.

Boven een toonbank kan er gekozen worden voor decoratieve verlichting. De klant verlaat de winkel hier met een prettig gevoel.

LED-Winkelverlichting is bedoeld om vele uur achter elkaar te branden. LED-armaturen zijn wel tot 90% zuiniger als retrofit armaturen en gasontladingsarmaturen. Het is dus interessant om de oude winkelverlichting te vervangen voor LED-winkelverlichting, om zo te besparen op de energiekosten.

Het selecteren van winkelverlichting is maatwerk. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek begeleiden wij je graag naar de beste oplossing. 

Een greep uit onze eerdere verlichtingsprojecten

Zij gingen u voor