Energiezuinige LED-verlichting voor kantoren

Het selecteren van de juiste kantoorverlichting is essentieel. De productiviteit, prestaties en de sfeer op de werkvloer worden verbeterd door de juiste hoeveelheid en kleurtemperatuur van het licht. Daarnaast is vanaf 1 januari 2023 energielabel C verplicht in ieder kantoorgebouw vanaf 100 vierkante meter.

De meest geschikte lichtbronnen voor kantoren zijn LED-panelen. Dit type armatuur wordt gebruikt om kantoorruimtes te voorzien van gelijkmatig verspreidt licht. LED-panelen kunnen direct in een systeemplafond geplaatst worden of uitgewisseld worden met de verouderde panelen. LED-verlichting voor kantoren is energiezuinig en geeft veel minder warmte af. 

Ook in kantoorpanden moet nog veel oude verlichting vervangen worden door LED-verlichting. Urgentie is er vanwege:

  • het verplichte energielabel C voor kantoorpanden vanaf 100M2
  • gestegen prijzen voor elektriciteit
  • uitfasering van TL-lichtbronnen

 

In de praktijk kan de besparing oplopen tot 90% en is in veel gevallen de investering in nieuwe LED-verlichting voor jouw kantoor binnen 3 jaar terugverdiend. 

Het is dus interessant om te kijken hoeveel je jaarlijks kunt besparen en hoe snel de investering in nieuwe kantoorverlichting is terugverdiend. 

Onze LED-kantoorverlichting staat garant voor een lange levensduur en een forse energiebesparing, die kan oplopen tot ruim 90%. Je investeert dus niet alleen in het welzijn van personeel, maar ook in een lagere energierekening. 

Verdien binnen 3 jaar uw investering terug* 

Of bel 073 641 2622

Belang van goede verlichting in kantoren

Bij kantoorverlichting draait alles om het vinden van het juiste lichtniveau. Warm wit licht is geschikt voor ontspanningsruimtes, terwijl koeler wit licht geschikt is voor concentratiegebieden. Te fel licht kan verblinding veroorzaken, terwijl te zwak licht vermoeidheid en oogspanning kan veroorzaken. Het is essentieel om een gebalanceerd lichtniveau te kiezen dat past bij de specifieke taken die in de ruimte worden uitgevoerd.

Verschillende werkplekken hebben verschillende verlichtingseisen. Zo is het van belang om te zorgen voor heldere verlichting boven werkstations, zoals bureau’s en vergadertafels, om de productiviteit te verhogen en de concentratie te verbeteren. 

Energiezuinige LED-verlichting voor je kantoor

Op basis van de gewenste uitgangspunten zoals:

  • de kantoorindeling
  • gewenste uitstraling
  • gebruiksfuncties van de kantoorruimtes
  • de afmetingen van het kantoorruimten

stelt POP Light een moodboard en lichtplan voor met geschikte kantoorverlichting per ruimte.

Een goed doordacht lichtontwerp kan de esthetiek van de kantoorruimte verbeteren. Overweeg verschillende armaturen en plaatsingsmogelijkheden om een aantrekkelijke en functionele omgeving te creëren.

Daarbij houden we rekening met technische kwaliteiten, normen en eisen van de verlichting. Bij POP Light hebben we een merk onafhankelijke collectie en is maatwerk voor elk budget mogelijk. Zo weet je zeker dat je de beste oplossing krijgt tegen een scherpe investering.

Het plaatsen van de kantoorverlichting

Het eindontwerp is gereed als alle partijen tevreden zijn, inclusief montageplan en stekkerbare armaturen. Naar wens maken we een proefopstelling en en energierapport.

Bij levering worden armaturen gecodeerd aan de hand van het montageplan en naar wens per ruimte of bouwdeel aangeleverd.

De snoerenbox leveren we mee voor een vlotte installatie. Bij oplevering lopen we alles na tot het naar wens is.

kantoorvelrichting-POPLight-Kantoor-van-de-Toekomst

Tunable LED-kantoorverlichting

Steeds vaker wordt er voor Tunable LED gekozen. Tunable LED bootst het daglicht na. Tunable LED-armaturen in kantoren hebben een positief effect op het lichaam en het functioneren van de mens in de ruimte.

Door te kiezen voor de Tunable LED-armaturen zorg je ervoor dat de medewerkers gemotiveerder, vrolijker én productiever zijn. Alle reden dus om Tunable LED te overwegen voor jouw kantooromgeving.

Is retrofit met een LED-lichtbron een mogelijkheid?

Het retrofitten van TL-armaturen met LED-tubes  is geen wenselijke optie voor kantoorverlichting. 

  • of de energiebesparing is beperkt vanwege de techniek in het onaangepaste armatuur
  • of het armatuur verliest de CE-markering wanneer u aanpassingen doet in het armatuur. En zonder CE-markering van het armatuur bestaat het risico dat je bij brand niet meer (goed) verzekerd bent / de verzekering niet uitkeert.

Energielabel C voor kantoren

Het energielabel C is een classificatiesysteem dat de energieprestaties van kantoorgebouwen beoordeelt op een schaal van A tot en met G, waarbij A de meest energiezuinige is. Een kantoor met een energielabel C bevindt zich in het midden van deze schaal en geeft aan dat het gebouw een gemiddelde energie-efficiëntie heeft.

Hoeveel ga jij besparen met LED-verlichting

Binnen 3 jaar de investering terugverdienen door oude te vervangen? Dit klinkt snel en dat is het ook. We praten dan over de aanschaf en de installatiekosten van de LED-panelen

Werk je met een eigen technische dienst of een huisinstallateur voor het plaatsen of vervangen van de kantoorverlichting. Dan staan wij natuurlijk ook voor hen klaar om de technische aspecten door te spreken, zodat het in de uitvoering soepel verloopt.

Weten wat voor uw situatie de beste invulling is? Vul het formulier in of bel 073 641 2622.

Het selecteren van kantoorverlichting is maatwerk. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek begeleiden wij je graag naar de beste oplossing. 

Een greep uit onze eerdere verlichtingsprojecten

Zij gingen u voor

Vraag een ROI berekening aan voor uw LED verlichting

Plan een vrijblijvend adviesgesprek in

×

Hallo!

Klik op de naam van de collega om een Whatsapp bericht te versturen.

× Stuur een app