Gevelverlichting voor bedrijfspanden

Mooie en functionele gevelverlichting draagt bij aan de uitstraling van jouw bedrijf. Daarnaast heeft gevelverlichting een  functie bij het verlichten van het bedrijfsterrein rondom het pand.

POP Light is gespecialiseerd in gevelverlichting voor bedrijfspanden en woningcomplexen. Doordat we werken met een scala aan gerenommeerde merken op het gebied van gevelverlichting, kunnen we voor iedere situatie een perfecte oplossing bieden. Eventueel in combinatie met bedrijfslogo LED-verlichting.

Op basis van een intake en inventarisatie de situatie maken we een lichtplan. Waar wenselijk kan naast de gevelverlichting het terrein aanvullend worden verlichting met terreinverlichting. Door dit af te stemmen ontstaat een mooi, gelijkmatig lichtbeeld.

Gevelverlichting kun je onderverdelen in:

  • Het aanlichten van een gevel (je projecteert licht op de gevel).
  • Gevelverlichting bevestigd aan het bedrijfspand om de gevel te verlichten.
  • Verlichting aan de gevel die als voornaamste functie heeft om het terrein rondom het bedrijfspand te verlichten.

Meer weten over gevelverlichting?

Of bel 073 641 2622

spots gevel verlichting voor bedrijven

Waar moet je nu op letten bij gevelverlichting?

Lichtopbrengst en kleurtemperatuur:

Zorg ervoor dat de LED-verlichting voldoende lichtopbrengst geeft om de gevel goed te verlichten, maar voorkom overmatige helderheid die storend kan zijn.

Het is belangrijk om een kleurtemperatuur te kiezen die bij past bij de uitstraling van het bedrijfspand en de functie van de verlichting. Warmere kleurtemperaturen (rond 2700-3000 Kelvin) creëren een gezelligere sfeer, terwijl koelere temperaturen (rond 5000-6500 Kelvin) een modernere uitstraling hebben.

Spiegeloptiek van de LED’s

Op basis van de wenselijke verlichting van de gevel en eventueel het bedrijfsterrein, bepaal je de spiegeloptie. Dit komt erop neer dat je bepaalt “hoe het licht wordt gestuurd” , bijvoorbeeld naar voren om zo meer terrein te verlichten. Het is lastig om hier een algemene waarde (T-waarde) voor ar te geven omdat dit nogal per armatuur verschilt. Onze lichtspecialisten kunnen u hiermee helpen.

Verder is het belangrijk om in het lichtplan rekening te houden met het voorkomen van verblinding.

Energiebesparing

LED-verlichting staat bekend om zijn energiezuinigheid. Kies armaturen en lampen met een hoog rendement om de operationele kosten te verlagen en milieuvriendelijk te zijn. Een goede indicatie daarvoor is de lumen/watt verhouding van het armatuur. Dus hoeveel lichtopbrengst (lumen) geeft het armatuur per watt.

Lange levensduur en onderhoudsarme verlichting:

LED’s hebben over het algemeen een lange levensduur. Echter ook binnen LED-verlichting is er een grote verscheidenheid aan kwaliteit. Een belangrijke indicator voor kwaliteit is de LB-waarde van verlichting. De L staat voor het % lichtopbrengst in lumen dat de LED’s nog geven bij het opgegeven aantal branduren.

In de praktijk wordt vaak uitgegaan van 50.000 branduren. Bij betere kwaliteit gevelverlichting & terreinverlichting gaat dit al gauw richting de 10.0000 branduren. Bijvoorbeeld L90 (dus nog 90% lichtopbrengst bij 100.000 branduren). De B factor staat voor het percentage LED’s dat minder dan de bij de L-waarde aangegeven lumenoutput opbrengt. Bij een L90B10 waarde brengt 10% van de LED’s minder op dan de 90%.

Des te beter de LB-waarde, des te langer de verlichting meegaat. Er minder verval is in lichtopbrengst van de gevelverlichting. En des te minder onderhoud u er aan heeft.

Water- & Weerbestendigheid:

Aangezien gevelverlichting blootgesteld is aan allerlei weersomstandigheden, is het belangrijk om die goed water- en stofdicht te hebben. Ze moeten bestand zijn tegen regen, sneeuw en ijs dat op het armatuur ligt en kan smelten, wind, stof en andere elementen.

Kies daarom voor gevel armaturen met een minimale IP-waarde van IP65 of hoger. Daarnaast is het goed om te kijken naar de slagvastheid van het armatuur. Dus in welke mate deze tegen een stootje kan. Dan is vaak IK07 of hoger een goede keuze.

Dimbaarheid van gevelverlichting

Overweeg verlichtingssystemen die aanpasbaar zijn aan verschillende behoeften en omstandigheden. Dimbare LED’s of systemen met intelligente regelingen – zoals DALI – kunnen helpen om de verlichting aan te passen aan specifieke situaties en om energie te besparen.

Esthetiek:

Kies armaturen die passen bij de architectuur en het ontwerp van het bedrijfspand. De esthetiek van de verlichting kan bijdragen aan de algehele uitstraling het pand.

Specialisten op het gebied van gevelverlichting

Niet het wiel zelf opnieuw uitvinden? Contact onze lichtspecialisten voor een juist advies. Installatie en montage stemmen wij af met uw eigen installateur. Heeft u die niet? Dan kunnen wij waar nodig iemand uit ons partner netwerk inschakelen.

Kortom; u heeft er geen omkijken naar. 

 

Sales-manager & lichttechnischadviseur: Mark van Dongen (LinkedIn)

Het kiezen van de juiste verlichting is maatwerk.
Wij spreken jouw wensen vrijblijvend met je door.

Een greep uit onze eerdere verlichtingsprojecten

Zij gingen u voor