LED-werkplaatsverlichting

Binnen werkplaatsen wil je de verlichting goed voor elkaar hebben. Voldoende en goed licht om prettig, veilig en efficiënt je werk te kunnen doen.

Goede LED-werkplaatsverlichting draagt bij aan het verduurzamen van jouw bedrijf, een betere productiviteit, werkcomfort en verlaging van operationele kosten.

Onze lichtspecialisten zorgen ervoor dat jouw werkplaats wordt voorzien van de best passende verlichting. En dat doen we op basis van een kort & krachtig proces:

  • Inventarisatie van uw project
  • Inmeten op locatie
  • Opstellen lichtplan en offerte met armatuurkeuze en toelichting
  • Ondersteuning van uw installateur of installatie door één van onze gespecialiseerde partners
  • Check bij oplevering

Onze LED-armaturen leveren helder, gelijkmatig licht voor een optimale zichtbaarheid. Gebruik je nog verouderde TL-verlichting? Dan kun je al gauw tussen de 50 en 70% besparen op je energiekosten.

Ervaar de voordelen van hoogwaardige LED-verlichting voor je werkplaats. Een vrijblijvend voorstel ontvangen? Vul het formulier of bel en wij gaan voor je aan de gang.

Meer weten over verlichting voor jouw werkplaats?

Of bel 073 641 2622

led werkplaats verlichting

Waar onder andere op te letten bij werkplaatsverlichting:

  • Goede kwaliteit verlichting
    Ook tussen LED-verlichting onderling zit veel verschil. Naast verschil in kwaliteit van licht, gaat de ene armatuur langer mee dan de andere. Dit is terug te vinden in de LB-waarde. Kort door de bocht; hoe hoger de L waarde en hoe lager de B waarde, des te langer je verlichting mee gaat. En je dus minder snel toe bent aan vervanging. 
  • Voldoende lichtniveau (Lux)
    De lichtsterke moet minimaal 300 Lux zijn en in zogenaamde taakgebieden met deze minimaal 500 LUX bedragen. Wij maken een lichtplan waarin we precies berekenen wat nodig is. 
  • Optimale kleurtemperatuur (Kelvin)
    Afhankelijk van de situatie binnen de werkplaats, gaan we vaak uit van een kleurtemperatuur tussen de 4000 (warm) en 6000 Kelvin (koel). Afhankelijk van de situatie en wensen, wordt in het lichtplan de kleurtemperatuur opgenomen.
  • Kleurweergave / lichtkleur
    Des te hoger de kleurweergave, des te beter de kleurechtheid en des te minder de afwijking ten opzichte van daglicht. Deze waarde wordt uitgedrukt in de Colour Rendering index (CRI).
  • Voorkomen van verblinding
    Verblinding ontstaat vaak door spiegelende oppervlakken waarin het licht wordt weerkaatst. De mate van verblinding wordt vastgesteld op basis van de Unified Glare Rating (UGR). Onze lichtspecialisten nemen dit standaard mee in een lichtberekening voor verlichting in werkplaatsen.
  • Gelijkmatigheid van licht
    Een lichtbeeld dat gelijkmatig is. Een ongelijkmatig lichtbeeld is oncomfortabel voor mensen omdat onze ogen zich hier continue voor moeten aanpassen. Dit vermoeit ons doordat onze pupillen iedere keer groter en kleiner worden. Het maakt de werkplek potentieel ook onveiliger.
  • Een goed lichtplan
    Met een lichtplan tekenen we de ruimte waar de verlichting komt in met een programma voor lichtontwerp. Daarin nemen we o.a. bovenstaande punten mee en tekenen we de voorgestelde armaturen in. Zo krijg je een doordacht plan dat de basis voor een efficiënte en optimale installatie en het gewenste resultaat.

 

Het kiezen van de juiste verlichting is maatwerk.
Wij spreken jouw wensen vrijblijvend met je door.

Een greep uit onze eerdere verlichtingsprojecten

Zij gingen u voor