Vossenberg Kaatsheuvel

zorgverlichting-gangverlichting-vossenberg
Project: Vossenberg verzorgingstehuis
Locatie: Kaatsheuvel
Armaturen: Maatwerk inbouw lichtlijnen - wandlamp zwart
Samenwerking: BiermanHenket Architecten

Bij Verzorgingstehuis Vossenberg te Kaatsheuvel is in samenwerking met BiermanHenket Architecten een lichtplan opgesteld met zorgverlichting waarbij alles dimbaar en duurzaam is.

‘Gelijkmatig licht’ en ‘ruimtelijke werking’. Het zijn aspecten die Mark van Dongen van Poplight noemt in relatie met De Vossenberg in Kaatsheuvel. “Het versterkt het rustige beeld dat de bewoners nodig hebben.” Het Bossche bedrijf heeft in samenspraak met BiermanHenket Architecten zorggedragen voor het lichtplan. “Ook de lichtberekening”, kijkt Van Dongen terug. “Ledverlichting, alles dimbaar en duurzaam.” Berekeningen leren dat het tot drie keer zuiniger is dan conventionele verlichting. Poplight heeft ervaring met grote projecten. Ook inlevingsvermogen is een belangrijk kenmerk van het team van Poplight. Het bedrijf verzorgde het lichtplan van de Universiteit Jheronimus Academy of Data Science in Den Bosch en bibliotheek en museum DePetrus in Vught. Maar ook de verlichting van villa’s en zorginstellingen (De Vossenberg) zijn bij Poplight in deskundige handen. Van Dongen komt nog even terug op verlichting in De Vossenberg. “De beleving van straatlantaarns is de gedachte achter lampen op de gangen. Over de armaturen in de ontmoetingsruimten maken we nog een stoffen kap over de lampen. Meer huiselijk.” bron Magazine Stedenbouw november 2020

Meer informatie over dit project? Of eens vrijblijvend bespreken wat goed licht voor u kan betekenen? Stuur ons een mail of plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in!

Plan een vrijblijvend adviesgesprek in

×

Hallo!

Klik op de naam van de collega om een Whatsapp bericht te versturen.

× Stuur een app