Bedrijfsverzamelgebouw ‘s-Hertogenbosch

Optimale kleurweergave kantoorwerkplek
Project: Bedrijfsverzamelgebouw 's-Hertogenbosch
Locatie: 's-Hertogenbosch
Armaturen: PL-LED

Een-op-een vervanging van armaturen met 4xT8 lichtbronnen door LED-panelen is een veelgebruikte manier om kantoorpanden te voorzien van LED.

Zo ook bij het bedrijfsverzamelgebouw aan de Europlaan in ’s-Hertogenbosch dat wij onlangs hebben voorzien van nieuwe 60×60 LED-panelen met GST-aansluiting. Het project is in nauwe samenwerking met de installateur gerealiseerd.

De gebruikte LED-panelen zijn speciaal ontwikkeld voor het vervangen van de veelgebruikte 4×18 watt TL-lichtbronnen. Zo is de lumenoutput en de kleurweergave vergelijkbaar. Hetgeen ervoor zorgt dat de bestaande lichtsituatie zoveel mogelijk behouden blijft.

Een belangrijk aandachtspunt. Want nieuwe LED-panelen (met prismatische afscherming) die extra lumenoutput geven, worden in de praktijk vaak als onprettig ervaren door te fel licht uit het plafond.

Bij de opname is er gekeken naar de kleur van het meubilair en de vloerbedekking, hieruit kwam naar voren dat met lichtkleur 3000K de fijnste werksfeer te realiseren was.

Naast een mooi en gelijkmatig lichtbeeld, speelt natuurlijk de aanzienlijke energiebesparing een grote rol. Voor kantoorpanden betekent dit in de praktijk zo’n 50-80% besparing op energie.

Belangrijk. Want kantoorpanden dienen minimaal te voldoen aan energielabel-C. Het vervangen van verouderde lichtbronnen/armaturen levert hier een aanzienlijke bijdrage aan. Per armatuur gaat het verbruik ten opzichte van een conventioneel TL-armatuur van 90W naar 25W. Hiermee bespaart u (in dit voorbeeld) 72% op het energieverbruik.

Meer weten over LED-verlichting voor kantoorpanden, energiebesparing met LED-verlichting of de toepassing van aanwezigheidssensoren.

Meer informatie over dit project? Of eens vrijblijvend bespreken wat goed licht voor u kan betekenen? Stuur ons een mail of plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in!

Plan een vrijblijvend adviesgesprek in

×

Hallo!

Klik op de naam van de collega om een Whatsapp bericht te versturen.

× Stuur een app