Sammode design verlichting

Sammode is een toonaangevend bedrijf in de wereld van verlichting en is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van verlichting voor industriële, technische en architecturale toepassingen. Het bedrijf is opgericht in 1927 en heeft een rijke geschiedenis van innovatie en creativiteit. Het begon als een klein familiebedrijf en is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 100 werknemers en vestigingen over de hele wereld.

Duurzaamheid en betrouwbaarheid zijn de leidraad van Sammode. Ze richten het ontwerp van  verlichtingsproducten scherp op de essentie. Eenvoudig en efficiënt, functioneel en inventief, ze combineren de kwaliteiten van robuustheid, ondoordringbaarheid, weerstand en aanpassingsvermogen.

Ze beheersen de keten van expertise van begin tot eind, van conceptie tot fabricage, door middel van de keuze van componenten en de ontwikkeling van de productietools op onze productielocatie. Deze controle van het industriële proces stelt ons in staat om onze veeleisende normen te waarborgen, uniek en erkend.

Sammode hecht veel waarde aan kwaliteit en vakmanschap. Het bedrijf is ISO 9001-gecertificeerd, wat betekent dat het voldoet aan de internationale normen voor kwaliteitsmanagement. Sammode gebruikt alleen hoogwaardige materialen en componenten en voert uitgebreide tests uit om ervoor te zorgen dat elk product aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoet.

De geschiedenis van Sammode

De geschiedenis van Sammode begon in 1927 toen Ernest Louis Higonnet het bedrijf oprichtte in Châtillon-sur-Saône, in de Franse regio Vogezen. Het bedrijf begon met het ontwerpen van verlichting voor treinen en trams, en breidde zich vervolgens uit naar andere industriële en technische toepassingen. In de jaren 60 werd Sammode een belangrijke speler in de wereld van architecturale verlichting en begon het samen te werken met gerenommeerde architecten om unieke en innovatieve verlichtingsoplossingen te ontwerpen.

Sammode’s unieke ontwerpfilosofie

Een van de redenen waarom Sammode zo’n belangrijke speler is in de wereld van verlichting, is de unieke ontwerpfilosofie. Het bedrijf gelooft dat verlichting meer is dan alleen maar een functioneel object dat licht geeft. Verlichting moet deel uitmaken van de totale ervaring van een ruimte en bijdragen aan de sfeer en de esthetiek ervan. Het ontwerpt verlichting die niet alleen functioneel is, maar ook esthetisch aantrekkelijk en uniek.

Sammode heeft een lange geschiedenis van samenwerkingen met gerenommeerde architecten, waaronder Le Corbusier en Charlotte Perriand. Het bedrijf werkt nauw samen met architecten om verlichtingsoplossingen te ontwerpen die perfect passen bij de esthetiek en de functie van de ruimte. Door deze samenwerkingen is Sammode in staat om unieke en innovatieve verlichtingsoplossingen te bieden die de tand des tijds doorstaan.

Sammode’s toepassingen van LED-technologie

Een andere reden waarom Sammode een belangrijke speler is in de toekomst van verlichting, is de toepassing van LED-technologie. Het bedrijf was een van de eerste die LED-technologie toepaste in verlichting en heeft sindsdien voortdurend geïnnoveerd en verbeterd. LED-verlichting is veel energiezuiniger dan traditionele verlichting en gaat veel langer mee. Dit maakt het niet alleen duurzamer, maar ook kosteneffectiever op de lange termijn.

POP Light is gespecialiseerd in Sammode design verlichting

Onze lichtadviseurs zijn gespecialiseerd in Sammode design verlichting. In combinatie met een goed lichtplan haalt u het maximale uit deze unieke verlichting. Neem contact op met ons team voor de mogelijkheden. 

Bekijk de catalogus