Nieuws

‘Een donkere kamer lichter laten lijken’

Met een paar simpele stappen grote veranderingen

Met een paar simpele en kleine ingrepen kan je een donkere kamer makkelijk lichter laten lijken.
Door de wanden wit te verven weerkaatst dit het licht. Ook lichte pasteltinten hebben een verfrissend effect. Bang dat het te zoet wordt? Gebruik dan deze kleuren in een stoer behang of grof geweven gordijnstof, ga wel voor een transparant gordijn om het licht voldoende binnen te laten. Een lichte vloer heeft ook al veel effect op de ruimte.
Het meest voor de hand liggende: Zorg voor voldoende dag- en kunstlicht. Laat zoveel mogelijk natuurlijke licht binnen. Lampen zijn natuurlijk de belangrijkste en makkelijkste licht en sfeermakers voor de ruimte. Maak van tevoren een lichtplan om te bepalen hoeveel lampen en waar ze opgehangen mogen worden. Een hanglamp van glas of met een gesloten kap kunnen al grote verschillen in sfeer en licht maken.
Ook diepte kan gecreëerd worden door LED-strips in kasten te plaatsen. Spiegels laten een ruimte optisch groter lijken en geven een speels effect. Vul de saaie muur met een grote spiegel waar licht achter zit. Het indirecte licht helpt ook weer een handje.
Hulp nodig bij een lichtplan?

×

Hallo!

Klik op de naam van de collega om een Whatsapp bericht te versturen.

× Stuur een app