Nieuws

Schakel jij tijdig over van TL naar led?

magazijnverlichting

Schakel jij tijdig over van TL naar led?

Het is je vast niet ontgaan, de uitfasering van TL- en natrium verlichting is in volle gang. 

Vanaf 1 september 2023 mogen deze lampen niet meer geïmporteerd of geproduceerd worden. Dat betekent dus dat de resterende voorraad lampen op gaat raken.

Met andere woorden, pas je nog T5 of T8 fluorescentielampen toe? Dan is het nu echt tijd om over te schakelen op led verlichting.

Zeker met het oog op het tekort aan technische vakmensen, is het zaak om de aanpassing van technische verlichtingsinstallaties tijdig te plannen. Zo voorkom je dat het te laat gebeurt of een spoedklus wordt. Met alle extra kosten en nadelen van dien.

Benut de voordelen van led door nu over te schakelen

Nu overschakelen op led biedt nog meer voordelen. Zo zorgt led voor een betere lichtkwaliteit dan TL-verlichting. Dit draagt bij aan een hogere productiviteit op de werkvloer, comfort en een hogere alertheid en veiligheid.

Ook bespaar je natuurlijk aanzienlijk op de stroomrekening. We zien in de praktijk dat met de huidige stroomprijzen de terugverdientijd soms slechts enkele jaren bedraagt.

Het moment voor een goed lichtplan

Een optie om van TL naar led over te schakelen is retrofit. Wij zijn daar geen voorstander van, een TL armatuur is namelijk niet ontwikkeld voor led.

Qua spiegeloptiek, warmtehuishouding en levensduur van de installatie heeft dit aanzienlijke nadelen.

Beter is het om van deze transitie te gebruiken om direct het maximale uit de verlichting te halen.

Met een goed lichtplan kun je vaak besparen op het aantal benodigde armaturen, realiseer je een goede lichtkwaliteit en kun je innovatieve oplossingen toepassen voor de gewenste uitstraling.

Contact onze lichtspecialisten

Advies voor jouw situatie? Neem contact op met onze specialisten en we kijken wat voor jou de beste optie is.

×

Hallo!

Klik op de naam van de collega om een Whatsapp bericht te versturen.

× Stuur een app