LED-ringverlichting voor een unieke sfeer

Je ziet LED-ringverlichting overal om je heen. In kantoren, bedrijfsruimtes, ontvangstruimtes, bij mensen thuis. En geen wonder. Het is een prachtige manier van verlichting die veel sfeer kan brengen in een omgeving.

Wat is LED-ringverlichting?

LED-ringverlichting is een geavanceerde vorm van verlichting waarbij LED-boards in een cirkelvormige armatuur zijn gemonteerd en afgewerkt met een opaal of microprismatische afscherming. Deze manier van produceren zorgt voor een gelijkmatige en schaduwvrije lichtverdeling, waardoor het ideaal is voor het accentueren van specifieke ruimtes.

Waarom zou je kiezen voor deze ringverlichting?

LED-ringverlichting biedt ontwerpers en architecten een unieke en veelzijdige manier om licht in te zetten. De cirkelvormige opstelling creëert een visueel aantrekkelijke esthetiek en kan de algehele sfeer van een ruimte bepalen. Zeker bij ringverlichting die op maat is gemaakt voor de ruimte, kun je de verlichting en de architectuur samenbrengen.

Enkele voordelen op een rij:

 • Gelijkmatige verlichting
  De cirkelvormige montage van de LED’s zorgt voor schaduwvrij en gelijkmatig licht.
 • Esthetische Impact
  Het moderne en stijlvolle ontwerp voegt een visuele dimensie toe aan gebouwen.
 • Energiezuinig
  LED-technologie verbruikt minder energie en heeft een langere levensduur.
 • Flexibele Ontwerpmogelijkheden
  LED ringverlichting kan worden toegepast in verschillende maten en kleuren en daardoor toepasbaar in verschillende ruimtes en designconcepten.
Ring LED-verlichting

Voorbeelden van toepassingen in ruimtes

LED-ringverlichting is zeer flexibel in te zetten en wordt in uiteenlopende ruimtes toegepast.

Enkele voorbeelden van ruimtes waar POP Light ringverlichting inzet;
• Receptie en Lobby’s: Het verwelkomt bezoekers met een verfijnde en moderne uitstraling.
• Showrooms: Het helpt bij het accentueren van producten en trekt de aandacht van klanten.
• Kantoren: Het biedt functioneel licht en draagt bij aan een aangename werkomgeving.

Favoriet bij architecten

Architecten en interieurdesigners passen ringverlichting vaak toe vanwege de creatieve vrijheid die deze lichtarmaturen bieden. Het stelt hen in staat om unieke belevingen te maken. De vorm en positie van de ringen kunnen worden aangepast om te voldoen aan specifieke ontwerpvisies.

Als lichtspecialisten werken wij vanuit de context van de wensen en eisen, een op maat gemaakt lichtplan uit. Eventueel in combinatie met geheel op maat gemaakte ringverlichting.

Kleurtemperatuur en intensiteit

De keuze van kleurtemperatuur en intensiteit is van invloed op de sfeer die wordt gecreëerd. Warmere tinten kunnen een gezellig gevoel geven, terwijl koelere tinten een modernere uitstraling bieden. Afhankelijk van de wensen en de functie van de ruimte waar de ringverlichting komt te hangen, brengen onze lichtspecialisten een advies uit dat ze uitwerken in een doordacht lichtplan.

Kantoren zonder label-C keurmerk met LED

De verduurzaming van kantoorruimtes met LED is nog in volle gang. Een aanzienlijk deel van de kantoren heeft nog geen label-C keurmerk. Nog veel werk te doen dus. In de verduurzaming van kantoren en bedrijfspanden is een mooie rol weggelegd voor ringverlichting.

De unieke uitstraling biedt vaak een mooie variatie in het pallet van gekozen LED-armaturen. Vanwege de esthetische, energiezuinige en creatieve voordelen zal het een belangrijke rol blijven spelen binnen nieuwe en bestaande panden.

Wilt u eens vrijblijvend van gedachten wisselen met één van onze lichtspecialisten op het gebied ringverlichting. Neem contact op en wij nemen de mogelijkheden voor uw situatie door.

De juiste keuzes maken?

Een greep uit onze eerdere verlichtingsprojecten

Zij gingen u voor